hiihtokeskukset, lumilautailu, parkkilaskeminen

Wanted: Pikkuhyppyrit

Julkaistu: 24.1.2017

Lumipallo listasi parhaat parkit. Kaikki on itselle tuttuja lukuunottamatta Iso-Syötettä, ja sekin aukko sivistyksessä täyttyy maaliskuussa. Visiitin syynä nimenomaan se, että oon kuullut paikan parkkimeiningeistä paljon hyvää. Nähtäväksi jää, onko se mun mielestä hyvä, koska omalle laskemiselle on täysin yhdentekevää, onko jotkut megakokoiset nokat tikissä (no toki hyvä muille). Hyvät parkit ei ole itsestäänselvyys, mutta vielä harvemmassa on parkit, joissa on tasokasta kamaa monentasoisille laskijoille. Yleensä kun ne laskijat, jotka osallistuu suunnitteluun, haluaa niitä kaikkein isoimpia härveleitä. Samoin ne kissakuskit, jotka itse ovat laskijoita, monesti panostavat niihin isoimpiin nokkiin.

Itse olisin kiinnostunut listauksesta Suomen parhaista parkeista keskinkertaselle parkkilaskijalle. Hyvänmalliset, hyväkuntoiset pikkuhyppyrit nimittäin loistavat poissaolollaan miltei joka keskuksessa. Joo, on jonkinasteista yritystä, mutta viitaten nyt jälleen kerran lempikeskukseeni Mt Ripleyhin, en ole montaa kertaa Suomessa laskenut useamman hyvän pikkuboksin linjaa. Pienetkin tuppaa oleen aika isoja, varsinkin suhteessa ländeihin. Kun ikää on päälle 30 ja polvileikkauksia takana muutama, ei vaan tippaakaan tuo laskufiilistä liian loivat ländit. Eikä superlyhyet ländit. Eikä terävät kulmat flätin ja ländin välissä. Lisäksi pikkuhyndät on usein sellaisia tiputusmallisia. Viehän ne tietysti vähemmän lunta, kuin boksimalliset, mutta niitä bokseja olisi kivempi laskea. Reilipuolella on usein ties mitä danceflooria, mutta hyndissä ei vaan löydy edes yhtä kunnollista pientä. Keskukset, voisitteko tehdä asialle jotain?

lr-2420

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

lr-2419

Kuvat Kasurilasta, josta on aina löytynyt jotain hauskaa laskettavaa parkista ja erinomainen pieni pipe aina tikissä. 

Avainsanat: