hiihtokeskukset, lumilautailu, pipe, Yleinen

Lumikouru eli piippu eli oja

Julkaistu: 31.1.2017

Jos joku ei ole vielä kuullut, niin Etelä-Suomen ainoa pipe avattiin lauantaina! Sunnuntaina kun pääsin sitä koeajamaan, se oli hyvässä kunnossa muutamaa kuoppaa lukuunottamatta. Yllättävän hyvä näin heti alkuun, sillä paipin pykääminen on aikamoista duunia. Siihen duuniin ei mikään muu keskus Etelä-Suomessa Talmaa lukuunottamatta enää ole vuosiin ryhtynytkään. Kaikki kunnia siis Talmalle, joka sen vuodesta toiseen jaksaa lumettaa, sheipata ja pitää hyvässä kunnossa!

Paippihan ei lumilautailun alalajina ole trendikästä, vauhdikasta eikä millään muotoa äkstremee vaan melko vaaratonta kuntoliikuntaa siellä ojan pohjalla puuskuttaville keski-ikäistyville lumilautailun harrastajille kuten itselleni. Ja viitaten edelliseen tekstiin, niin pipen laskemiseen riittää kohtalainen peruslaskutaito, ei tarvii tykittää sata lasissa jos ei halua. Sopii myös ikäkriisiä poteville kolkytplussille, sillä pääsee olemaan porukan nuorimmasta päästä. Bonuksena saat laskea samojen laskijoiden kanssa, joiden kuvia katselit lumilautalehdistä 90-luvulla.

paippi_n

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kuva on vanha, mutta melko samalta siellä Talman piipussa näyttää edelleen. Kiitos kuvasta Eliselle.

Avainsanat:
,