Mattohissillä Talmassa
hiihdonopetus, lapsen kanssa

”Suksilla on hauskempi laskea kuin laudalla”

Julkaistu: 15.11.2019

Otsikon sitaatti ei ole mun suusta, vaan nelivuotias pääsi kokeilemaan ekaa kertaa suksilla laskemista. Käytiin viime viikonloppuna koko perheellä Talmassa ja nappasin mukaan kaverilta saadut sukset ja monot sekä Uudessa-Seelannissa lasten opetuksessa käytetyn ja sieltä aikanaan tuomani edgie wedgien eli letkunpätkän, mikä helpottaa aurausta alkuun ihan pienillä.

Ensin ipana laski laudalla Laurin kanssa ja ihan hyvin sekin näytti menevän, sellasta könyämistähän se toki on.

Mattohissillä Talmassa

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hississä hymyilyttää

Kun mä olin laskenut tarpeekseni pikkuparkkia, vaihdettiin ipanalle sukset alle. Sehän olikin laudalla laskemisen jälkeen helppoa nyt kun nelivuotiaana jaloissa on jo potkua aurata kunnolla. Lapsi oli ihan fiiliksissä kun sai mennä vauhdikkaasti. Vastasi varmaan enemmän näköhavaintoja siitä, millaista laskemisen pitäisi olla. Lautailussa on alkuun vähän vaikea ymmärtää, miksi pitää mennä poikittain, kun kuitenkin muut mäessä olijat menevät nokka alaspäin.

 

Tässä vielä lähikuvassa edgiewedgie. Ilmankin pärjää, mutta onhan tuo kiva lisä muutaman ekan laskun ajan, jonka jälkeen homman idea on selvillä.

Ja tosiaan Talma on auki (oli noi pahimmat sadepivät kiinni, mutta nyt taas auki). Mäkeen vaan, vaikka ulkona ei kovin talviselta vielä näytäkään meillä etelän asukkailla!

Avainsanat:
,