2010, Åre, laskemista, valokuvat

Sinilintu, vaihteeksi!

Julkaistu: 25.2.2010
Hojo. Pakkaset on taltutettu ja tämän päivän keliä vois jo määritellä ”mlkein jaffaksi”. Pakkanen pyöri aamusta lähtien kymmenen korvilla ja iltapäivästä tais jopa lähennellä viittä pakkasastetta ylempänä ja aurinko paistoi koko päivän. Kyllä muten kelpaa skimbailla kevyellä varustuksella hikikarpaloiden valuessa selkää pitkin pitkien laskujen jälkeen, kun on tässä muutaman päivän tärissy yli kakskymppisissä pakkasissa ja lanaillu ikiroutaisia mäkiä lämpimikseen. Koluttiin hyvän kelin takia hiihtoalue melkeinpä päästä-päähän. Huomenna olis jo vimonen laskupäivä edessä, mutta kyllä nää Årenkin mäjet on aika nähty viidessä päivässä – jos tänne vapaata lähtis vetelemään, niin veikkaa että hienosti viihtyis vielä toisenkin viikon.
Åre Skutanilta, eli laskualueen topista laskiessamme tsigattiin tänään kun porukkaa lappasi tosissaan alas vieville kuruille, jossa varmaan vuorokauden sisään on tullu sivuseinä alas kurun pohjalle saakka ja aikamoisia tuulilippoja näytti muutenkin roikkuvan samalla seinällä odottamassa putoamistaan alas. Täytyy tässä itekkin myöntää, ettei suomen lapissa vapaata vedellessä ole kyllä ollu mukana minkäänmoisia lumiturvallisuusvälineitä, mutta en täällä uskaltais lähteä rinteenreunustaa pidemmälle ilman kaveria ja piipittimiä yms. Ja tuo porukka mikä lähti pudottelemaan alas kuruja ja muita rännejä, oli täysin average-hiihtolomalaisia varmaan autuaan tietämättömiä että ei kyseinen homma ny ole ihan 100-varmaa ja turvallista.
Anni puikottaa tosissaan kohti Åren kylää.
Åre Skutan ja ”tuhannenmetrintuolihissi”
Siitä se tuli ja sinne se meni, ei ihan pikku-släbbi.
Pitää vetää suklaatia notta jaksaa.
Anni taas hyvässä vauhdissa.
Aika hyvän näköstä siipaletta olis tuollakin ollu tarjolla ja kuluneen päivän arskakin on mukavasti pehmittäny betonit laskukelpoisiksi.

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *