lähimäet, Talma

Tulihan se talvi!

Julkaistu: 30.12.2015

Tai tuli ainakin pakkanen ja keinotekoinen lumi!

On tuota neljättä vuodenaikaa jo tovi tässä vartoiltukin. Oma odottamisen tuska on nykyään melko helppoa, koska harrastamista löytyy muista lajeista ja eiliseen mennessä kerkesin keräämäänkin yli 2700 kilometriä metsässä maastopyörän selässä (vuonna 2015 siis) ja tällä viikollakin tullut jo yli 50 kilsaa porattu läskipyörällä mettässä – parta kuurassa on siis menty!

Talma joka tapauksessa meikäläisen lähimäkenä avasin tänään jo aamusella perherinteen, eli ensimmäisen ”ison mäen”. Ei muuta kun duunipäivän jälkeen sukset autoon ja törmälle siis! Itse en tällä kertaa koukannut lipputiskin kautta vaan ajattelin ottaa kauden ensimmäisen hiihtopäivän kuntoilun kannalta ja nappasin Skicardin sijaan taskuun nousukarvat ja uudet randoremelit.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tarkoitus oli kuntoilun ohessa ottaa tuntumaa ja totutella keveiden randositeiden maailmaan dynafittien muodossa ja kyllähän tuo kiipiäminen on melkoisen keveää noilla rimpuloilla. Ja vaikka usko ei aluksi mikää vankka ollutkaan, niin jäisellä rinteellä siteet eivät laskiessakaan laukeilleet, vaikka välillä runttasikin suksea tosissaan kantilleen. Rinne oli tykkilumimäeksi yllättävän mukava laskea alas, nousemista unohtamattakaan =). Ja porukkaa oli muutenkin mukavasti liikkeellä, toivotaan siis tästä talvesta tuottoisaa hiihtokeskusyrittäjille, iltapäivälehdetkin povaavat lumikaaosta etelä-suomeen heti vuoden 2016 starttiin…

Läspyttelin tosiaan 1,5 tuntia ylöös ja suihkien alaas. Verttiä ei kertynyt kuin n. 530 metriä, mutta kyllähän tuo iha peruskuntoilusta menee – ja juttuseuraa saa helposti kun hissin sijaan lätkyttää karvoilla ylämäkeen – Somettaminenkin onnistuu noustessa näppärästi.

Mutta mutta, nyt on taas hiihtohommelit käynnissä ja jo malttamattomana odotellaan talven ensimmäistä reissuakin alkavaksi tammikuun puolessa välissä! Blogiakin aktivoin tässä sitä mukaan kun hiihtohommia on, noita meikäläisen fillaritouhuja tuskin kukaan jaksaa tulkata =) Eli palalaikka!