2011, contour, kypäräkamera, lähimäet, laskemista, valokuvat, video, virittelyä ja välinehomostelua

Lisää myRskyä ja testattavaa

Julkaistu: 16.3.2011

Mäjessä siis Storm Blast + Axl & Rage Fs + Hammerhead  – Hyvinkään Sveitsi.

Tsätä linkin taakse ja Stormin Blasteista ajatuksia Toukokuun Riksun reissun jälkeen.

Ennen kuin meikämandoliino lähtee suihkimaan (toivottavasti ah niin) lumisille vuorille, niin malttamaton kun ukko on, oli päästävä testaamaan lisää Storm Skis:n suksia – ja ennen kaikkea niihin ruuvattuja 22Designsin siteitä. Varmaankin siitä päivästä lähtien kun ensimmäisen kerran tuli netissä tutkittua telemarkiin liittyviä jutttuja yms. jujutsuja, ovat ameerikan telemarksiteet olleet meikäläisellä kiikarissa. Varsinkin rapakon tuolla puolen kulttimaineessa olevat, maailman kestävimmiksi tellusiteiksi tituleeratut 22Designin Hammerheadit ovat meikäläistä kiinnostaneet. Nytpä siis OutdoorProsta testissä olevissa suksilla onkin kaposemmissa Rage Fs-sivakoissa juurikin Hammerheadit ja leveämmissä Blasteissa on kiinni freepivot-malli samasta siteestä, eli AXL.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 
http://vimeo.com/26443684
Helikeikalla Blasteilla Riksussa Toukokuussa 2011

Ja kyllähän nuo ameriikan tellusiteet ovat kovaa tekoa, siitä kielii jo pelkästään ulkonäkö ja metalliosien vankkuus, varsinkin toe-piece (vai mikä lie) on väännetty samasta ”pellistä”, eikä koottu useammasta palasesta. Toinen nerokas homma, jonka ansiosta siteitä pystyy jinksaamaan lennosta erillaiseen käyttäytymiseen löytyy siteen alta, josta yksinkertaisesti metallitappeja painelemalla saa vastusvaijerin kulkua muuttamalla säädettyä siteen aktiivisuutta – meikäläinen suosi toiseksi jäykintä/aktiivisinta asetusta… Varsinkin Hammerheadin kohdalla lähdin alkuun veivaamaan kaikista jäykimmälllä setupilla ja meikäläiselle, tai mun stänssille jäykkyys oli liikaa – nimittäin alas ei päässyt vaan laskemine tuntui melkoosen hipsimiseltä. Kakkosasetuksella puolestaan oma tyyli oli magimoillaan ja vastusta löytyi siteeltä juur sopivan äkäsesti. Axlissa puolestaan säätövaraa on hiukan vähemmän ja päädinkin diggailemaan jäykintä asetusta.Vaarallisia tällaiset testimahkut, koska sitä alkaa kummasti epäilemään omia tottumuksia ja kaipaamaan uutta materiaa…?!

Akseli ja Vasarapää^

 

Metallitapit ja rei’ät joilla voi käyttäytymistä säädellä menemään.
vähä ruutukaappausactionia mäjestä – siinä AXL:n jouset.
Ja sitten käsittelyyn sivakat! Humpan juoni ja sukset tällä kertaa jalassa olivat mallia enempi vapaalaskutouhuihin ajateltu Blast ja toisena kovammalle alustalle sekä jibautteluu meinattu Rage Fs, molempainen mallia twintip. Rage Fs eroaa meikäläisen omasta kaapista löytyvään Rage Pipelineen sen verran, että pipeline-malli on melkolailla reippaasti jäykempi ja jämympi kuin Fs-malli, muutoin ulkoisilta mitoiltaan ja spekseiltään sukset ovat identtiset. Toinen laskettavana oleva puikko, eli Blast on siis sektoria ”semi-läski” sheipin ollessa 133-98-125mm, kääntösädettä 21m ja pituutta 185cm – ainakin numeraalisesti kunnon jokapaikanhöylä!
Rage Fs:n kohdalla ensimmäinen kymysysmerkki onkin, notta poppaako tämä hieman lepsumpi sisar/veli yhtälailla kuin toinen malli – ja kyllähän se poppaa, tosin sillä erotuksella että vauhtia ei kunnon karvinkilaskussa uskalla kyllä ottaa ihan yhtälailla kuin jäykemmällä sisarmallilla. Muutoin oikeastaan eroja ei juurikaan pipelineen tuntunut näin nopealla laskemisella löytyvän kuin että käännökseen fs hyökkää hieman iisimmin kuin pipeline, mutta oman osansa tässä varmaankin näyttelee siteiden asennuskohta – fs:ssa Hammerheadit on asennettu n. 2-3cm taemmas kuin meikäläisen pipelineissä.
Blast puolestaan tuo omasta komerosta ensimmäisenä mieleen K2:n hippy stinxit. Mitoiltaan ja kääntösäteeltään hyvin lähellä hippilöitä huitelevat sukset tosin loistavat hieman vähäisemmällä massalla kuin hippibussisukset. Myös huomattavaa näissä suksissa on sivakoiden melko ”letku” olemus, enkä nyt tarkoita mitenkään negatiivisessa mielessä, vaan sukset ainakin meikäläisen alla tuntuivat yllättävän leikkisiltä ja vain vaan arvailla että chillissä puuterin lojottelussa tasainen jousto toimii varmasti hienosti – kovemmissa rippausvauhdeissa puolestaan varmaan alkavat väpäjämään aikalailla?! Sukset tuntuvat erittäin kevyiltä, vaikkakin niihin on porattu melkoisen massiiviset Axl-siteet. Rinteessä nämä isommat sukset yllättivät meikäläisen positiivisesti muutenkin. Rinne oli Hyvinkään Sveitsissä vähintäänkin kivikova ja alun arkailun jälkeen suksea kunnolla runtatessa, kantti alkoi purra mäkeen kuin luistin. Laskiessa kyllä huomaa, että suksien kääntösäde on ”vain” 21m ja flexi koko suksen matkalta tasainen, koska leikkaillessa suksi menee tasaisesti luotettavasti. Liika vauhti tosin aiheuttanee laskijassa pientä epävarmuutta kivikovalla rinteellä. Parhaimmillaan Blastit ovat varmasti keväisessä rinteessä ja/tai muuten vaan pehmiämmässä ympäristössä – tosin voisin hyvin kuvitella tästä oivat ”yhdenparinsukset”.
Blast & Rage Fs – sama toisteppäin, eiku… Joku sanoi, että Mortal Combat suksia =)
Blast ja Axl, jossa siis freepivot ominaisuus randoukoille.
Ja vähän taas actionia – siinä Blastien leikkausominaisuuksia.