lähimäet, laskemista, Messilä, valokuvat

Messilä – weatherreport!

Julkaistu: 14.12.2013

Noni, sitä ruvettiin kainsainväliseks. Ei vainee – tuli tuossa käytyä kuluneen viikon torstaina duunin jälkeen ja nyt lauantaina aamuvarhaisella haistelemassa ja kokeilemassa miten se sivakka kulkee Messilän aakeilla rinteillä. Ja nyt asiasta sitten parit kuvat ja lauseet näin kirjallisesti, jos jotakuta kiinnostelee rinteiden kondis.

Torstaina tosiaan mäki aukesi taas lumetustauon jäljiltä melko märissä ja lämpimissä merkeissä. Auki oli mukuloiden rinteen lisäksi sitten uuden nimipolitiikan mukaisesti KARHU1, eli meille ulkopaikkakuntalaisille siis ”päärinne”. Hyvästi oli jo torstain lunta mäessä ja suotuisista tuuliolosuhteista, tai siis tuulen puuttumisen vuoksi suksi kulki vauhdikkaasti olosuhteiden puolesta pehmeässä rinteessä. Pääosin agendalla oli telesmarkkia uudehkoilla rinnesivakoilla, mutta pitipä sitä myös kantapääkiinnikin paukuttaa menemään ensi kertaa leveämmillä alppibanaaneilla. Varsin miellyttävä ulkoiluilta siis oli tuolloin, vaikkakin rinnevalikoimassa oli hieman turhan vähä valinnanvaraa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Torstai-illan huminaa^

Lauantain ratoksi sääjumalat ja pakkasukko olivat muuntaneet märät ja ankeat olosuhteet puolestaan aurinkoisiksi ja pakastaviksi. Miinumerkkinen ulkolämpötila mahdollisti siis myös lisälumen taikinoinnin, joten näin viikonloppua vasten KARHUmäen ohella nyt myös siis KETTU (Itäjyrrrrkkä (?!) ulkopaikkakuntalaisille) saatiin auki.

Leveänä jo jäätynyttä VESIjärveä ja tykkien pauhantaa.

Kettumäkipä oli ensimmäinä päivänään melkoisen julmassa kunnossa ja kantilla kurvitellessa teräksisen kova ja sieltä täältä golfpalloilla maustettu ränni antoi mukavan-hauskasti hieman normaalia enemmän pahkinää. Parit rybärit olivat lähellä, mutta pystyssä pysyttiin – alli huuppa. Eturinne puolestaan oli mitä mainioimmassa kunnossa, kun mäkeä on möyhitty menemään kelien kylmetessä, varsin kanttailuystävällistä siis.

Uskoisin tosin, että jo sunnuntaita vasten myös ketturinne alkaa pehmenemään hieman helpommin lähestyttävään kondikseen kun mäkeä ajellaan hieman lisää – joten pitänee lähteä myöhemmin tsekkaamaan tilanne. Messilässä on siis varsin hienosti saatu tehtyä lunta ja sitä myöten keleihin peilaten mäkiä auki, joten kannattaa ehdottomasti lähteä suihkimaan täältä etelämmästäkin Hollolan pelloille. Lauantaina aurinkokin toi vielä hienoa lisämaustetta pätevään suksipäivään. Ainoa miinusmerkkinen leima näin vkl-suhailijalle on väistämättäkin 33€:n hintainen 3h hissilipare – kahta rinnettä ei tuohon hintaan tohdi monasti käydä ajelemassa. Hinta alkaa olemaan golfkierroksen hujakoilla (messilä 11e/h, keskim. golfkierros 50e/5h), mutta ulkoiluun panostaminen kannattaa aina!

Kyllähän oli luonnotonta kiristellä taas ex-wavet jalkaan ja naksauttaa kantapää kiinni.

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *