engelberg, GoPro960, laskemista, rando, Sveitsi, valokuvat, video, Yleinen

Enkelten vuorella

Julkaistu: 13.2.2014

Jassoota. Sitä on Keravan poika jälleen irtautunut Suomen kamaralta ja päätynyt käkikellomaahan, tarkemmin Engelbergiin. Viikon komennus on edessä ja majoituspaikkana varsin salaperäinen peltorando ry:n päämaja – keskellä peltoa siis.

Lumivajaus on koetellut myös talven aikana Eberiä, mutta tällä hetkellä tilanne ei nyt kuitenkaan ole toivoton, tai siis kaksi päivää on tässä tullut nyt hiiheltyä ja putikkaa on jalkojen alla ollut, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ensimmäisenä päivänä otettiin poikain kanssa hissi e-kylän aurinkoisemmalle puolelle eli Brunnille. Aurinko hiveli mukavasti miekäläisen ennätyspitkää zz-top-partaa ja kinnailuhommat olivat vahvasti mielessä. Ei muuta kuin karvat pohjaan ja ukkoa törmälle, skinnailtiin ja bootpackailtiin bouttiarallaa 40meetteriä ylämäkeen ja sen jälkeen suihkis. Noin 1400 verttimetriä tuli sivakoitua alamäkeen ennen kuin lumi loppui suksien alta ja matka jatkui jalkapatikossa loppumatkan. Tuosta lähes puolestatoista tonnista saatiin nauttia iha pätevästä puuterista n. puolet sektorista eli bööt 700metriä – iha jees sano!

Nyt on jo myös siis toinenkin päivä hiihelty ja aamun semi-aukea keli piti hyödyntää hieman varhaisemmalla herätyksellä ja suunnata törmälle. Nitkuteltiin hieman salaisemmassa lokaatiossa tällä kertaa n.600-700 verttimetriä ylämäkeen ja ainakin samanmoinen alas. Tällä kertaa lunta oli enemmän kuin ekana päivänä, mutta noustessa lumi tuntui melkoisen raskaalta. Alaspäin sujutellessa tilanne on kuitenkin täysin päin vastainen ja lumi oli oikeastaan sieltä paremmasta päästä, mitä näillä nurkillä on hiihdeltyä tullut. Ja syvyyttäkin oli välillä vähintään polvenmitta.

Nyt istuskellaan kämpillä ja tsekkaillaan ikkunasta ku pihalla vihvoo välistä vettä ja välistä lunta, ylhäällä luonnollisesti pirusti lunta! MORO!

Perään vielä videomeininkit molemmilta päiviltä JEE! KATO!

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *