valokuvat, video

Zillertal 1/2

Julkaistu: 02.3.2015

DUDE! Tuli käytyä tuossa viime viikolla ns. pikavisiitillä Itävallassa, Zillertalin laaksossa. Reissu oli tavallaan ylimääräisten lomapäivien tappamista ja näin ollen maksimaalisen reissuajan saamiseksi starttasin reissuun perjantaina iltakoneella ja paluu olikin ajastettu seuraavaan torstai-iltaan, jotta ehtii vielä perjantaiksi töihin.

taikamettä (15 of 20)

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tällä kertaa läksin matkaan itsekseni ja majoitukset hoituivat mukavasti pidempiaikaisten asukkien kämpästä Zell Am Zilleristä. Reissaamisen mahdoton helppous on kyllä yksi Itävallan ja varsinkin Zillertalin valtti – nimittäin lennot Helsinki-München välillä ovat kokolailla ilmaiset ja kyyti puolestaan Münchenin lentokentältä kämpän ovelle yhteensä 85e edestakaisin (www.tirol-taxi.at). Miksi lähteä Lappiin, kysyy hän. Ja kun rensselit pakkaa vielä suksipussiin niin lisämatkatavaramaksujakaan ei koidu.

hochfugen (2 of 10)

Yllä videopätkää Hochfügenin yläpellistä, kyllä aurinkopyydä maistuu.

Lumitilannehan Tirolissa on alkutalven osalta ollut aika heikko. Välillä lunta on ollut nihkeästi ja sitten kun sitä on saatu, niin lumipakka on ollut varsin epästabiili ja sitä myöden lumivyöryjen riski on ollut välillä todella suuri – ja kuten uutisista on saanut lukea, niitä on myös reiluhkosti sattunutkin pitkin talvea ja erityisesti kuolonuhreja on poikkeuksellisen monta.

hochfugen (3 of 10)

Itselläni kävi hieman tuuri lumien suhteen, nimittäin juuri oma reissun aikaan alueelle saapui kohtalaisia lumisateita ja näin ollen melko heikoista ennakko-odotuksista huolimatta pyydää oli. Rinteitä ei tällä reissulla hiihdetty kuin siirtymisiä varten ja sanotaanko näin että eipä haitannut – väkeä nimittäin piisasti välillä aivan mahdottomasti ja parkkipaikoista päätellen ainakin Hollannissa on jonkun sortin hiihtoloma viikolla 9.

hochfugen (7 of 10)

Omia jälkiä sopi kirjotella.

Zillertalhan on varsin loistava paikka hiihtää, noin niinkuin yleisesti. Maastoa ja mäkiä on aikalailla joka kelille. Kun paistaa niin mennään ylös ja kun sinkittää ja sataa lunta niin metsiä riittää koluttavaksi – tietty lunta pitää olla jalkojen alla =)

hochfugen (10 of 10)