video

Etelä-suomen bikepark mayhem

Julkaistu: 03.6.2015

Moronääs! Sitä on kesä jo kesäkuun puolella ja kuten ehkä on huomattu niin fillarilla on taas myöhitty menemään kovasti kun tuo on rakasta talviharrastusta varmaan kaikkein lähinnä oleva toimintamuoto näin lumettomaan aikaan. Olen tässä kerenny koluamaan tuon edellisessä postauksessa läpikäydyn Messilän enduro-kisan lisäksi näitä etelä-Suomen bikeparkkeja, jollaisiksi nuo armaat laskettelukeskukset sitten muuntautuvat kun talvikausi loppuu. Gopro meikäläisellä on ruukannut olla mukana näillä visiiteilllä ja sitä myöden olen saanut kasattua näistä tällä hetkellä auki olevista parkeista jonkun sortin koosteet, että mimmoisia reittejä ne pitävät sisällään – Sappee ei nyt valitettavasti päässyt mukaan, KOSKA kesäkauden avajaiset ovat vasta lähiviikkoina edessä, mutta sinnekkin mennään kun taas ennätetään!

Ensimmäisenä listalle voisi ladata näistä etelän mestoista tutuimman, nimittäin Kalpalinnan, tai siis Calpis Bikeparkin! Ohessa ei suinkaan ole kaikki reitit, vaan lähinnä noita eniten koluttuja ja meikäläisen mieleen käypiä pätkiä. Calpishan on tosiaan täyteen ammuttu erilaisia reittejä joten sitä videoo saisi katsella pari tuntia jos kaikki rännit koluaisi. Mutta pähkinänkuorissa (meikäläisen mielestä siis) Calpis koostuu pääosin dh-touhuun soppeleista todella nopeista reiteistä, kuten nyt ohesta voitte tsiigailla – kiritystä alamäessä tässä tarjoilee ”melatheman”

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Seuraavana listalla voisi olla Klaukkalassa sijaitseva Tornikeskus. Tänä keväänä itsekin kävin tuolla vasta enismmäisen kerran ja paikkahan on varsin mukava, joskeenkin reitit ovat hieman raffimpia ja polkumaisempia kuin Calpiksessa, mutta reittiä löytyy joka lähtöön. Ylemmäs videossa ajelen dh-fillarillani Jussin kirittäessä lähinnä keväällä ajokunnossa olleita dh-pätkiä ja alemmassa videossa paukutan enskapyörällä Tornarin varsinaisia enduroreittejä:

Kolmantena vuorossa on uusin lisäys etelän pyöräkehvelien valimkoimaan, eli Kokonniemi Porvoossa. Tämä paikka on meikäläiselle varmaan helpoiten saavutettavissa ja Keravalta surauttaakin aikalailla puolessa tunnissa pihasta pihaan. Kerran olen käynyt nyt Kokonniemessä ajalemassa ja tässäpä kaikki viime viikolla auki olleet rännit, menkäähän työkin käymään!! (tälläkin hetkellä Porvoossa pääsee jo ajelemaan useampaakin reittiä):

Neljäs ja tämän listan vimonen videonäyte on Mustavuori, tuo Tampereen jyrkkämäki. Mustiksen bikeparkissa kävimme nyt mennä viikonloppuna rälläämässä kavereiden kanssa mökkeilyn lomassa (joten vauhti ei ehkä ollut iha kovinta mahdollista =)). Reiteistä sen verran ainakin tässä vaiheessa, että osa pätkistä oli oikein mukavia ja selkeitä sekä hyvin rakennettuja, mutta osa taas jokseenkin sekavia ja tuo mäki vaatisikin hieman lisää tutustumista.