gopro fotot, lähimäet, laskemista, rando, Swinghill, valokuvat, video

SwingHell bootpack-kisa

Julkaistu: 02.3.2014

Etelä-Suomessa Skitouring kisa, no Hell yeah! Swinghillin pojaat olivat päättäneet pistää kinkerit pystyyn ja järjestää hulluja ihmisiä varten bootpack-kisan Espoon chamonixissa mennä lauantaina. Homman juoni oli, että kavutaan lihasvoimin 1000vertikaalimetriä ylöspäin bootpackaamalla, eli siis sukset kannossa ja monovoimin ylämäkeen potkien. 1000 vetrikaalimetriä varten Swinghillin päärinne piti nousta 13kertaa ja tuona aikana kasaan kertyi siis noin kilsa nousua ja n.7km matkaa… Siis monot jalassa ja sukset repussa =) Alaspäin sai laskea! Tästä linkistä muuten Ilta-Sanomien AfterDark osion videoraportti tapahtumasta – siellä sitä hikoillaan.

EDIT; mukaan myös linkki relaa.com:n artikkeliin kisasta, jossa allekirjoittanutta oikein haastateltiin! Olis ehkä vaatinut maininnan sijoituksesta… =)

 Raaka vartoilee starttia, omat trikoot jäi kotio.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Sen verran hullu ja hieno idea moisen kisan järjestäminen on, jotta olihan se pakko lähteä mukaan. Ennakkoodotus oli, että tiedossa on kovaa hikoilua ja hyvä reeni, mutta on suoraan sanottava, että kovan ja jyrkän rinteen nouseminen ”kisamielessä” on aika hemmetin rankkaan. Jyrkkää potkiessa kun ei oikein aluksi päässyt käyttämään koko jalkaterää noustessa vaan ainoastaan monon kärkeä ja sitä myöten pohkeissa oli elämää.

Kisan loppuvaiheilla portaat alkoivat jo onneksi olla sen verran syvät, että onnistui jo käyttämään hieman jalkapohjaakin nousussa. Henkisesti homma oli aika haastavaa, kun allekirjoittanut lähti vähän turhan kovasti liikenteeseen, ja otti hetsilleen maksimisykkeet – jopa luovutus kävi mielessä, mutta siinä vaiheessa piti muistutella että miksi on mukaan lähdetty. Vauhdin ja rytmin tasaannuttua homma muuttui hieman mielekkäämmäksi ja loppua kohden jopa siedettäväksi. Heti maaliin tultuani tuntui jopa, että olisi voinut vähän kovempaakin mennä kun paukkuja tuntui olevan edelleen, mutta jäipähän jotain hampaankoloon tulevaisuutta ajatellen! Meikäläinen oli lopputuloksissa vahvaa keskikastia, eli sijalla 25. osallistujia ollessa 49kpl miesten sarjassa. Aikaa tuhraantui 1h46minuuttia ja illalla teki mieli vaan huilata =) Mutta kivaa oli! Kiitokset järjestäjille! Ninn joo ja voittaja menikin tuon kisan himpun reilussa tunnissa, kova sälli!

.erään vielä vähä liikkuvaa kuvaa meikäläisen kisan alusta

Kommentoi blogikirjoitusta

 • SeBe-telemies sanoo:

  Kyllä Pirunkurun voisi skinnata, kun menee vähän sivuilla. Kesänki oli ihan ok (ei siis jäätä), tosin näkyvyys alkuviikosta oli suunnilleen suksenkärjet. Samoin Kellostapuli oli oikein nautittavaa laskua ja stabiili…eli no hätä. Pallaksella oli myös hyvät lumet, ainoa miinus oli alhaalla roikkuneet pilvet. Ilmeisesti tuleva viikonloppu on parempi eli naattikaa ja ottakaa hyviä kuvia ja rainoja.

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   No perhana! Olin jo todella skeptinen, että pelkkää arktista putikkaa löytyy, eli teräsjäätä, mutta tuohan kuullostaa hyvältä.
   Ja näyttäisi sääennusteen mukaan jopa tulla hieman lisääkin lunta. Ohjelmassa on kaiketi näin etukäteen heitettynä myös Pallaksen keikka.

   Vastaa

 • SeBe-telemies sanoo:

  Bootpackasin juuri eilen Ylläksen Pirunkurun, tosin vaan kerran. Hiki siinä tuli ja hengästyi, mutta mukavaahan se oli…vähän äijämäinen olo. Pohja oli aika kova ja ”monoportaat” vähän hankalat. Raudoilla olisi toiminut paremmin…
  Täytyy muuten tulla ensi vuonna Swinghilliin, jos osuu ”kuntopiikki” kohdalle 🙂

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   JEAH!, tuossa itsekin huomen aamusta on tarkoitus kääntää auton nokka kohti Yllästä ja toivottavasti Pirunkurun sementti antaa myöden skinnailla ylös =)
   Olisko siinä Pirunkurussa n.200-300 verttiä ylöspäin? Miten muuten lumet Kesängillä, pelkkää jäätä ja kivikovaa?

   Vastaa

 • Niko76 sanoo:

  Asiallista! Itsekin vähän mietin tuonne osallistumista, mutta flunssa pelasti mut siltä kohtalolta. Ensi vuonna sitten, jos tilaisuus on vielä voimissaan!

  Vastaa

  • anttiR sanoo:

   Juu, eipä flunssassa olis paljo asiaa tuohon touhuun! Eiköhän tuosta jonkinsortin perinne tule ainakin joksikin aikaa, sen verran ”lystiä” tuntui kaikilla olevan.

   Vastaa

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *