Italia

Ainakin kolme syytä suunnata Pohjois-Italiaan…

Julkaistu: 05.6.2016

Kapea vuorenrinteitä mutkitteleva tie saattoi meidät illan hämärässä Innsbruckiin. Innsbruck valoloistossaan kimmelsi upeana toivottaen meidät tervetulleeksi ensimmäiseen yösijaamme. Tänään on hyvä jatkaa seikkailuja Italian puolella. Minulle tämä on ensimmäinen matkani Italian maaperälle mikäli ei lasketa mukaan varhaislapsuuttani, jolloin kuulemani mukaan poikkesimme purjehdusreissulla kyseisessä maassa. Päädyimme valitsemaan matkustusajankohdaksi kesäkuun alun, sillä Keski-ja Etelä-Eurooppalaisten lomasensongin aikaan ei houkuttanut lähteä seisomaan moottoriteiden ruuhkiin. Toiseksi Suomen heinäkuu ja elokuu ovat parasta aikaa nauttia kotimaan lämmöstä.

Odotan Italialta melko paljon. Viime vuosina matkamme ulkomaille on pääsääntöisesti kohdistunut Saksaan ja Itävaltaan, joiden ruokakulttuureista itse en ole ollut liiemmin innostunut. Vaikkakin hyvää ruokaa on ainakin toisinaan syöty. Italian matkaa odotan siis jo ruoan tähden.

Olemme kaikilla yhdessä tekemillämme matkoilla olleet enemmän tai vähemmän – oikeastaan enemmän – liikkeessä. Emme tälläkään reissulla aio tätä traditioksi muodostunutta matkustustapaa muuttaa. Aikomuksenamme on nähdä Dolomiittien upeaksi kutsuttu vuoristo monelta eri suunnalta ja huipulta. Kapuamme joitakin via ferratoja ja nautimme maisemista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lisäksi tarkoituksenamme on poiketa uppoavassa kaupungissa Venetsiassa. Venetsia on pakko nähdä, joten sinne ennen kuin on liian myöhäistä. Emme tokikaan ole kaikkea suunnitelleet. Olemme varanneet meno-paluu -lentoliput, vuokra-auton ja hotellit kahdeksi ensimmäiseksi yöksi ja siinä se. Tiedossa ei ole muita yöpaikkoja. Toivottavasti saamme nukkua katto pään päällä, sillä telttaa emme mukaamme pakanneet.

Hyvä ruoka, Dolomiitit ja Venetsia eivät ole ainoita syitä suunnata Pohjois-Italiaan. Nyt kannattaa antaa meille viime hetken vinkkejä, mikäli tiedätte jotakin erityistä ja näkemisen arvoista. Erityisesti jotakin, mitä ei löydy jokaisesta Italianopuksesta. Grazie mille!

-Janika

Avainsanat:
, ,

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *