Vapaalasku

Lumiturvallisuutta kauden alkuun

Julkaistu: 20.11.2016

Näin ne säät ovat vaihtuneet taas viimevuosien näkökulmasta perinteisimpiin Etelä-Suomen säihin. Harmaa taivas ja räntäsateen yhdistelmä saivat sunnuntaikulkijat varmastikin hyppimään riemusta. Sää ei kuitenkaan meitä häirinnyt, sillä Scandinavian Outdoorstoressa pidettävälle Ape Majavan lumiturvakurssille oli onnistuttu luomaan lämmin tunnelma.

Vaikka vuosi sitten marraskuussa olimme Jarkko Henttosen lumiturvaluennolla, jossa käytiin melko perusteellisesti ja järjestelmällisesti lumiturva-asioita, oli Majavan luento oli hyvää kertausta aiheeseen. Kurssi toimi myös mukavana ”jatkokurssina”, jossa päästiin katselemaan hyviä kuvia ja tutkimaan niiden avulla, kuinka alueesta voidaan jo silmämääräisesti tehdä useita johtopäätöksiä lumiturvallisuuden osalta.

Ape kouluttaa

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ulkona käytiin pienimuotoinen tutustuminen piipparin käyttöön, joka jäi vähälumisuuden ja lyhyen ajan vuoksi tyngäksi. Tämä oli kuitenkin oiva tilaisuus ja hyvä tutustuminen välineeseen niille, joilla ei aiempaa piipparinkäyttöharjoitusta ole.

Kertaus on opintojen äiti, kuten sananlasku sanoo. Ennen laskukauden kunnollista alkamista onkin hyvä päästä kertaamaan lumiturva-asioita. Muutoinkin Majavan tyyli puhua ja pitää kurssia oli hyvin luonnollinen.

Lumiturvakurssi järjestetään Vapaalaskufestareiden kaverina eri puolilla Suomea pääsääntöisesti marraskuussa. Lisää tietoa vapaalasku.com -sivustolla.

-Janika ja Valtsu

 

Avainsanat:
,