hiilijalanjälki, kestäväreissu, Laskettelu, Suunnitelmat, Vapaalasku

Laskijan lahjavinkit – Mitä antaa lahjaksi talviurheilun ystävälle?

Julkaistu: 06.12.2018

Joulu lähenee ja monet pähkäilevat kuumeisesti, mitä lahjapaketteihin tänä vuonna meinaa pakata. Vai voisiko lahja kenties olla jotakin, mitä ei voi niin helposti kääriä paperiin. Päätimme koota ilmastoystävällisiä ja erilaisia lahjavinkkejä laskijoille ja muille talviurheilun ystäville.

Aloitteleva vapaalaskuharrastajan toivelistalla on muutamia tuikitärkeitä välineitä. Hanki hänelle lumiturvavälineet tai Vapaalaskusta kertova kirja ja miksei vaikkapa lumiturvakurssi.

 1. Lumiturvälineet ovat ensimmäisiä tarvikkeita, joita tarvitaan siirryttäessä pois rinteiltä ja siksi ehdoton lahja aloittelijalle.
 2. Mikäli lahjansaaja ei vielä omista Matti Verkasalon tai Jarkko-Juhani Henttosen Vapaalasku-kirjaa, on se erinomainen opus Vapaalaskua harrastaville. Kirjassa on niin paljon asiaa, että sitä tulee luettua kerta toisensa jälkeen useaan otteeseen. Vahva suositus!
 3. Lumiturvakursseja on paljon erilaisia tarjolla ympäri Suomea. Toiset kurssit saattavat panostaa enemmän toiminnan harjoitteluun ja toiset tietopuoleen, mutta jokaisesta on varmasti hyötyä.

Ihmiselle, joka arvostaa tekoja tavaran sijaan kannattaa antaa aineeton lahja. Aineettomat lahjat tekevät lahjansaajan yhtä onnelliseksi, mutta niiden valinnassa täytyy tuntea lahjansaaja hyvin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla
 1. Protect Our Winters Finlandin jäsenmaksu tai kannatusjäsenmaksu voisi toimia talvea rakastavalle, joka ei halua itselleen mitään konkreettista tai joka mielellään lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
 2. Soiden ennallistaminen sitoo hiilidioksidia maaperään. Hiilipörssin tarkoituksena on auttaa suoluontoa elpymään ja vesistöjä puhdistumaan. Tämä onkin varsinaisen luontoystävän ja lumesta nauttijan lahja.
 3. Vapaa-ajan antaminen on aina erinomainen vaihtoehto. Randoreissu eväsretkellä tai lumikenkäkävely nuotiokaakaolla ovat oivia ja mieleenpainuvia lahjoja eivätkä tee myöskään hallaa ilmastolle.
 4. Hierontalahjakortti on varmasti toimiva lahja urheilevalle ihmiselle. Selkä jumiutuu helposti lumessa rymytessä, joten tämä lahja ei varmasti mene hukkaan.
 5. Laskureissujen aikana hiihtokeskuksissa esiintyy Suomalaisia eturivin artisteja. Osta keikkalippu parhaalle yställe. Näin pääsette viettämään mukavaa aikaa yhdessä lempiartistin seurassa tulevalla hiihtoreissulla.

Mikäli haluat kuitenkin paketoida lahjasi kääreisiin, on siihenkin tarjolla ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja.

 1. Mikäli tiedät ystäsi tai perheenjäsenesi todella tarvitsevan jotakin materiaa, hanki lahja vastuullisesta yrityksestä, jonka yritystoiminta on läpinäkyvää. Esimerkiksi suomalainen Weekendbee myy kestävästi tuotettuja urheiluvaatteita eri brändeiltä.
 2. Itse tehdyt lahjat, kuten villasukat lämmittävät sekä mieltä että jalkoja.
 3. Talvi-ihmiselle kasvisruokakeittokirja on oiva valinta, sillä meistä jokainen tietää, että ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa lumitilanteeseen eli talvilajien harrastamismahdollisuuksiin myös tulevaisuudessa.
 4. Panosta aikaakestävään lahjaan eli puukot, monitoimityökalut tai muut vuosikymmeniä kestävät lahjat ovat järkihankintoja.
 5. Junalippu tai bussilippu pohjoisen lumille on sekä ilmastoa säästävä että tarpellinen lahja. Mikäli perheenjäsenesi tai sukulaispoikasi on lähdössä Lappiin laskulomalle, mikä olisikaan parempi tapa lahjoa kuin antaa lahjaksi matka lumiparatiisiin.

Nuotikahvit

Lumiturvavälineet

Lumikenkäretkellä

PS: Postaus on puhtaasti omasta halusta tehty, eikä siihen liity yhteistyö minkään yrityksen kanssa.

 

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *