Pyhällä sinkissä
Suunnitelmat

Odottavan aika on pitkä

Julkaistu: 24.12.2017

Tänä vuonna lumille päästään ensi kertaa vasta joulukuun lopussa. Aika sinne tuntuu matelevan pitkältä. Onneksi maastopyöräily on helpottanut talveen siirtymistä ja sen odottelua. Parhaat maastopyöräkelit ovat elo-syyskuussa, jolloin usein ajatukset ovat siirtyneet jo talveen. Laskukauden alkua odotellessa listasimme kaikki keinot, joilla olemme pyrkineet vieroitusoireita laannuttamaan.

Fiskarsissa

Ride More Cup

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kikkailua

Hiihtohitit. Nopein tie päästä laskutunnelmaan on soittaa Itävallan hiihtokeskuksissa kuultuja ysäri- ja kasarihittejä. Laskupäivän jälkeiseen fiilikseen pääsee alta aika yksikön, kun kuvittelee tanssivansa täpötäydessä hirsirakenteisessa Hinterhag Almissa satojen muiden after ski:tä viettävien kanssa 99 luftballonsin tahdittamana. Tämä saattaa edes hetkeksi helpottaa laskuhuumaa tai vaihtoehtoisesti vain pahentaa sitä.

Fatmap. Jos talven reissusi suuntautuu Keski-Eurooppaan, pystyy joidenkin keskusten rinteitä ja offareita pälyillä Fatmap-sovelluksen avulla. 3D-mallinnettu vuori saa tulevat reissut tuntumaan hieman todellisimmilta, sillä suunnitelmat auttavat orientoitumaan matkaan.

Fatmap on kätevä apuväline

Treeni. Unohdetaan treenaaminen kesäkuntoon, tähdätään talvikuntoon! Kaikenlainen sijaistekeminen on yleensäkin tehokasta. Sama toimii siis lasketteluun. Jos ei pääse laskemaan vielä hetkeen, on keksittävä mahdollisimman paljon muuta tekemistä, jotta ajatukset eivät pyörisi laskemisen ympärillä koko aikaa. Syksyn ja alkutalven synkimmät säät ja loskakelit ovat olleet oiva syy treenata parempaa kuntoa myös talven skinnailureissuja silmällä pitäen. Toivottavasti suksi kulkee sutjakkaammin treenien ansiosta. Valtsun sijaistekemisenä on ollut työharjoittelut, jotka ovat vieneet oman työn ohella mukavasti tunteja syksystä.

Valokuvat ja videot. Laskuaiheisten valokuvien katselu on palauttanut mieleen ne viime vuosien kohokohdat. On ollut ihanaa muistella hymyssä suin aiempia laskureissuja ja erilaisia kommelluksia, mitä kullakin on tapahtunut.

Pyhällä tammikuussa -17

Mielikuvaharjoittelu. Pienenä tyttönä muistan toisinaan kävelleeni koulusta kotiin ja kuvitellen matkalle hiihtohissiä, joka veisi minut perille. Käydessäni läpi ajatuksiani, millainen hissi kullakin kerralla olisi huomasin usein olevani jo kotona. Ehkä samantapainen mielikuvaharjoittelu auttaa yli kun eniten kaipaa laskuhommiin.

Pyöräilykuvat: Joonas Leppänen

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *